9,1
177 beoordelingen
Terug naar overzicht
TOY_DESEL_2024_IMAGERY_CARONLY_BZ4X_web_Large-Landscape

Ga op avontuurlijke reis met je elektrische Toyota

Dit zijn de 5 mooiste routes in Europa voor een elektrische auto

Langs de Noorse fjorden, over de Schotse Hooglanden of door Spaanse dorpjes: Europa telt genoeg avontuurlijke autoroutes die ook geschikt zijn voor batterij-elektrische auto’s. We hebben de vijf mooiste routes voor je op een rij gezet.

1. Noorwegen - Spektakel tussen de fjorden

Voor eigenaren van een batterij-elektrische auto is Noorwegen het paradijs. Het Scandinavische land is een voorloper in Europa: vier op de vijf nieuwe auto’s zijn hier inmiddels elektrisch. Laadpalen vind je daarom overal. Dat geldt ook voor spectaculaire autoroutes. De bekendste is de Trollenroute, onderdeel van de Geiranger-Trollstigen-route (106 kilometer). Deze eindigt met een 20 kilometer lange bergweg met elf haarspeldbochten. Onderweg omhoog word je omringd door steile bergen, hoge watervallen en diepe fjorden. Een stoere reisauto, zoals de Toyota bZ4X, kan dit avontuur aan.

Toyota-exterieur-bz4x-rijdend-Noorwegen2
Bekijk Toyota bz4X
Toyota-exterieur-bz4x-rijdend-Spanje
2. Spanje - Cruisen van dorpje naar dorpje

Andalusië, de regio in het uiterste zuiden van Spanje, staat bekend om de pueblos blancos (witte dorpjes). Je kunt al deze 25 dorpjes bezoeken op de 200 kilometer lange Ruta de los Pueblos Blancos, die voert van Vejer de la Frontera naar San Roque. Parkeer je auto aan de rand van de dorpjes om verder te voet de smalle, steile straatjes te verkennen. Hoogtepunten vormen Arcos de la Frontera en Ronda. Bezoek dan’s avonds ook de wereldberoemde, bijna 100 meter hoge brug van Ronda, de Puente Nuevo.

3. Schotland - Slingerend door de Hooglanden

De avontuurlijke North Coast 500 is een 830 kilometer lange route die zeer geschikt is voor een roadtrip. Ook met een elektrische auto, want onderweg vind je inmiddels meer dan dertig laadstations en dat aantal groeit. De North Coast 500 begint en eindigt in Inverness en leidt door het noordelijkste deel van Schotland. Slingerende wegen, ongerepte kusten, bergen, meren en kastelen: de Schotse Hooglanden op hun mooist. Trek zeker een week uit voor deze route. Een stevige auto met een flink bereik, zoals de Toyota bZ4X, komt hier goed van pas.

Toyota-exterieur-bz4x-rijdend-Schotland
Toyota-exterieur-bz4x-rijdend-Frankrijk
4. Frankrijk - In de voetsporen van Napoleon

De Route Napoléon volgt de tocht die Napoleon Bonaparte aflegde toen hij in 1815 terugkeerde uit ballingschap van Elba en oprukte naar Parijs. Deze route is 324 kilometer lang en gaat over een slingerweg van Cannes aan de Middellandse Zee naar Grenoble in de Alpen. Napoleon deed er zes dagen over, neem zelf ook vooral de tijd. De Route Napoléon biedt prachtige panorama’s en genoeg overnachtingsmogelijkheden, zoals in Sisteron halverwege de route. Dat is een kleine stad in de natuur, met overal nauwe, pastelkleurige steegjes die zo typerend zijn voor de Provence.

5. Nederland - Alle Deltawerken in één dag

Voor een mooie autoroute kun je ook dicht bij huis blijven. De Deltaroute, de naam zegt het al, voert langs alle Deltawerken in het zuidwesten van Nederland. Start en finish liggen bij de Maeslantkering, die in 1997 als laatste werd voltooid. Via de Grevelingendam en de Philipsdam rijd je Zeeland binnen om uiteindelijk het hoogtepunt te bereiken: de 9 kilometer lange Oosterscheldekering. Vanaf daar zet je via de Brouwersdam weer koers richting Zuid-Holland. De Deltaroute heeft een lengte van 475 kilometer. Vergeet onderweg niet te stoppen in de Zeeuwse hoofdstad Middelburg.

Toyota-exterieur-bz4x-rijdend-Nederland
Toyota-exterieur-bz4x-rijdend-rood
Gemaakt voor avontuur

De nieuwe Toyota bZ4X, de eerste volledig elektrische Toyota, is gemaakt voor avontuur. Het is een auto met een hoge instap, veel ruimte en een stoer design. Met de optionele All-Wheel Drive doet hij niet onder voor een terreinwagen. Het is dus een ideale reisauto die stil, efficiënt en comfortabel is, met veel binnenruimte en heel riant achterin.

Mee info over de bZ4X Vraag proefrit aan Inschrijven Toyota nieuwsbrief