9,1
177 beoordelingen
Terug naar overzicht
header1600x900v3.jpg

Toyota-dealers krijgen duurzaamheidskenmerk Erkend Duurzaam Plus

Toyota is het eerste automerk dat dit felbegeerde kenmerk krijgt

Toyota en duurzaamheid zijn twee handen op één buik. Al jaren streeft Toyota duurzaamheidsdoelen na die samengevat zijn in de langetermijnsplanning Toyota Environmental Challenge 2050. In Nederland is nu één van de doelen met succes behaald. Alle Toyota dealers in Nederland krijgen namelijk per direct het duurzaamheidskenmerk Erkend Duurzaam Plus. Toyota is het eerste automerk in Nederland dat voor al zijn dealers het 100% onafhankelijke certificaat heeft behaald.
In harmonie met de natuur

Het langetermijnplan Toyota Environmental Challenge 2050 bestaat uit zes 'challenges' die leiden tot een duurzame bedrijfsvoering. Met deze uitdagingen wil Toyota onder meer de CO2-uitstoot van auto’s terugdringen. Daarbij wordt niet alleen gedacht aan het rijden met auto’s, maar ook aan het productieproces en de uiteindelijke recycling van auto’s. Toyota streeft ernaar om CO2-neutraal auto’s te produceren en daarbij zo min mogelijk water te verbruiken door bijvoorbeeld regenwater op te vangen. Het uiteindelijke doel is om volledig in harmonie met de natuur te leven.

toyotaenvironmentalchallenge555.jpg
Duurzaam ondernemen

Het duurzaamheidscertificaat wordt toegekend door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) namens de brancheorganisaties BOVAG, RAI Vereniging, FOCWA Schadeherstel en STIBA. De IvDM stimuleert duurzame mobiliteit en duurzaam ondernemen in de mobiliteitsbranche door MVO-programma’s aan te bieden. Toyota en zijn dealers omarmen deze werkwijze als geen ander en dat resulteerde in het officiële duurzaamheidskenmerk.

Speciale duurzaamheidstraining

Om de Erkend Duurzaam Plus-certificering te behalen kregen alle Toyota dealers een MVO-training. Daarbij leren zij alles over de klimaatdoelstellingen uit het klimaatakkoord van Parijs, de Nederlandse en Europese wetgeving en duurzaam ondernemen in de praktijk. Het uiteindelijk doel was het behalen van het felbegeerde Erkend Duurzaam Plus-certificaat. Dankzij het MVO-beleid hebben de Toyota-dealers meer inzicht in de milieu-impact van bedrijfsvoering. De Erkend Duurzaam Plus-certificering voldoet aan de Europese EED-wetgeving voor energiebesparing en de internationale ISO 26000-norm voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een prestatie om trots op te zijn.

Section1_Carousel3_tcm226168481140.jpg
Het milieu voorop

Jan-Christiaan Koenders, Algemeen Directeur Louwman & Parqui B.V. is maar wat trots op deze prestatie: “De wereldwijde Toyota Environmental Challenge 2050 heeft betrekking op álle facetten van de bedrijfsvoering. Ook die van dealers, en ook die in Nederland. Onze dealers zijn een heel belangrijke schakel in de keten. Daarbij staat het effect op onze wereld en het milieu voorop.”

Section1_Carousel2_tcm22616846555.jpg
Inschrijven Toyota nieuwsbrief Meer info over de Toyota Environmental Challenge 2050